Cacib Peja 2015

Double International Dog Show

2 x CAC = CH. Kosovo | 2 X J CAC = J CH. CAC Kosovo
MANIFESTIM KINOLOGJIK PËR LEJE MBARËSHTIMI,
Të gjithë pronarët e qenve të të gjitha racave të pranuara nga Federata Kionologjike Ndërkombëtare ( FCI)  që nuk posedojnë Pedigree për qentë e tyre, mund të paraqiten në “Prezantimin për mbarështim”.
Qentë që marin së paku noten 3 (tre) do të pajisen me leje për mbarështim si dhe rregjistrohen në librin amëz të Federatës Kinologjike të Kosovës.
RREGULLAT E PREZANTIMIT
Në manifestim mund të garojnë qentë të cilët posedojnë pedigrenë e një vendi i cili është anëtar i FCI-së. Nuk mund të marin pjesë qentë e kastruar, sterilizuar, të sëmurë si dhe bushtrat gjatë periudhës së mbarësimit.  Të gjithë qent duhet të jenë të lidhur me zingjir adekuatë ndërsa qentë agresiv duhet të mbajnë maskë. Organizatori nuk mbanë përgjegjësi për dëmët eventuale të shkaktuara nga ndonjë qen, për çdo dëm të shkaktuar përgjegjësin e mbanë pronari i qenit.
Qentë duhet të kenë librezën shëndetësore apo vërtetimin që vërteton se janë të vaksionuar kundër sëmundjës së tërbimit. Qentë të cilët nuk janë të vaksionur nuk do ju lejohet pjesëmarja. Organizatori ka të drejtë zëvendësimin e gjyqtarit kinolog.
Racat e pastra të qenve nga Republika e Kosovës të cilat nuk kanë pedigree do të ju mundësohet pjesëmarrja në qoftëse paraprakisht regjistrohen në librin amëz të Federatës Kinologjike të Kosovës. Këta qen do të vlerësohen nga gjyqtarët dhe do të mund të konkurrojnë për kandidaturën (CAC).
 

Çmimet për pjesëmarrje në Cacib Peja 2015

LAJMËRIMET / ENTRIES / PRIJAVE

Çmimet për anëtarët e Federatës Kinologjike të Kosovës

LAJMËRIMET / ENTRIES / PRIJAVE

Gjyqtarët

Miroslav Zidar

Miroslav Zidar

Slovenija

Miodrag Vretenicic

Miodrag Vretenicic

Mali Zi

Saso Pasev

Saso Pasev

Maqedoni

Zeljko Zilnik

Zeljko Zilnik

Kroaci

KUPAT DHE SHPËRBLIMET
I pari i racës do të fiton rozetën dhe ushqim për qen. Tre të parët në konkurrencën Junior handling, Këlyshëve, veteranëve, qifteve  grupeve mbarështuese dhe FCI grupeve do ju ndahet Rozeta dhe ushqim për qen. Në kategorinë e Juniorëve i pari (JBIS), i dyti (JR. BIS) dhe i treti (JBIS III) do ju ndahet Kupa dhe ushqim për qen.
Fituesi i parë i manifestimit kinologjik (BIS), i dyti (R.BIS) dhe i treti (BIS III) do fitojnë peharët dhe ushqim për qen.

Information