Me daten 29.10.2012 eshte mbajt takimi mes kryesise se Federates Kinologjike te Kosoves dhe perfaqesuesve te adhuruesve te Qenit, ku eshte formuar edhe keshilli inicues per krijimin e Shoqates Kinologjike ne komunen e Therandes (Suharekes).
Keshilli inicues perbehet nga anetaret:
Reshat Ndrecaj,
Fitim Kabashi,
Naim Gega,
Ilir Gashi,
Driton Sopaj ,
Veli Vukaj dhe
Lirim Memaj,
Se shpejti do te mbahet Kuvendi i pare ku do te formohet Shoqata Kinologjike Theranda dhe do te zgjedhet kryesia e shoqates.